8da35844-d228-43f9-aa2c-2d0ba4f7257d.jpg

QUINCE ST.DENVER

RESIDENTIAL ARCHITECTURE

 

01 about

Looking to transform their home, David and Kaelin, began the process of transforming their outdated 1940’s ranch, from a much-divided floor plan to a desired “open floor concept”. With a traditional request to remove the internal walls and open the floor plan, we quickly noted the unequal distribution of space between the “private” and the “public”. With a resourceful budget, we decided to look at efficient space planning that would allow for a large gathering place, while separating a new master bedroom suite, with an existing bedroom and bathroom. By limiting our renovation to half of the house, David and Kaelin were able to efficiently extend their budget and their wish list.

With an in-depth passion for gardening, cooking and entertaining, we took a giant leap and specifically transformed what was once the dinning/living room into a large kitchen connecting the entire property from front to back. This core was the perfect transition between the gardens in the front, the entertaining in the private back yard while separating the master suite from the rest of the house’s flow for privacy. With only 1,120 sq ft of living space we were able to create a unique transformation of a traditional ranch that will grow with the family.

 

02 project gallery

 

03 project information

client 

PRIVATE RESIDENCE

firm 

FREELANCE

scope of work 

RESIDENTAL INTERIORS

architectural role

SENIOR DESIGNER + CARPENTER

area 

1,120 SQ FT

location 

DENVER, COLORADO

date of completion

2017